Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yeni işe girenler için nakit ücret desteği talep edilebilir mi?

    Yeni işe girenler için nakit ücret desteği talep edilebilir mi?

    956
    0

    Mükellefimiz 25 Temmuz’dan itibaren 2 personelini ücretsiz izne ayırmak istedi. Daha önce Ö ve NÜD’e başvurulmadı. Bu personeller için Nakit Ücret Desteğine başvurabilir miyiz? Firma olarak Temmuz ve Ağustos için hakkımız var mıdır?

    17.04.2020 öncesi çalışan listenizde bulunmaları halinde başvurabilirsiniz.

    15 Mart tarihinde KÇÖ başvurusunu yaptık. İşlemler sonuçlanmadığı sürede 28/03’te işveren tarafından işçinin çıkışını yaptık. Çıkartılan işçi işsizlik maaşına başvuruda bulunarak maaş almaya başlamış. İŞKUR bizden açıklama yapmamız için yazı gönderdi. Aksi halde cezalı olarak işçilere ödenen KÇÖ’nün geri alınacağını belirtmiş. En az ceza ile nasıl atlatabiliriz bu durumu?

    İŞKUR’a açıklama içeren bir dilekçe vermeniz ve işçinin almış olduğu parayı iade etmesi gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikCovid-19’un Mevcut Konkordato Projelerine Etkisi
    Sonraki İçerikYıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz