Ana Sayfa Vergi Yeni iş yeri açılışı yapan 2’nci sınıf defter mükellefi kaç gün içinde...

Yeni iş yeri açılışı yapan 2’nci sınıf defter mükellefi kaç gün içinde defter-beyan sistemine başvuru yapmalıdır?

2051
0
Yeni iş yeri açılışı yapan 2’nci sınıf defter mükellefi kaç gün içinde defter-beyan sistemine başvuru yapmalıdır?

İş yeri açılışı bildirimi yapan serbest meslek erbabı kaç gün içinde Defter Beyan Sistemi için başvuru yapmalıdır?

VUK 486’ya göre Defter-Beyan Sisteminin uygulanmaya başlanmasından sonra mükellefiyet tesis ettiren ve söz konusu Sistemi kullanmak zorunda olan mükellefler, kendileri veya yukarıda belirtildiği şekilde aracılık ve sorumluluk yetkisi verdiği kişiler aracılığıyla işe başlama bildiriminin verildiği günü izleyen yedinci iş günü mesai saati sonuna kadar gelir vergisi yönünden bağlı oldukları vergi dairesine başvuru yapacaklardır.

Söz konusu başvuru işe başlama bildiriminin verildiği günü izleyen yedinci iş gününün sonuna (saat 23.59’a) kadar www.defterbeyan.gov.tr adresi üzerinden de yapılabilecektir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşletmeler meslek mensubu olmadan kendi defterlerini defter beyan sisteminden beyan edebilir mi?

Basit usule tabi mükellefler defter beyan sistemine evraklarını ne zaman kayıt etmelidir?

 

Önceki İçerikE-arşiv faturaya geçenler tekrar kağıt faturaya dönebilir mi?
Sonraki İçerikDelfi’deki Apollo Tapınağı (Sanat Tarihi / Antik Akdeniz Sanatı)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz