Ana Sayfa Haberler Yeni hesaplama sistemine göre ihracat rakamları

Yeni hesaplama sistemine göre ihracat rakamları

779
0

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ocak ayına ilişkin ihracat gelişmelerini açıkladı.

İhracat Ocak ayında özel ticaret sistemine göre 13 milyar 171 milyon dolar, genel ticaret sistemine göre ise 13 milyar 904 milyon dolar oldu.

İthalat ise Ocak ayında özel ticaret sistemine göre 15 milyar 709 milyon dolar, genel ticaret sistemine göre ise 16 milyar 220 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Peki iki sistem arasındaki fark ne?

Özel ticaret sisteminde yurt içinde üretilen tüm ürünler dahil edilmiyor. Serbest bölgelerdeki antrepo verileri dışındaki rakamlar yer alıyor.

Genel ticaret sisteminde ise bu sistemden yapılan ihracat da hesaba dahil ediliyor.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikOcak Ayı Fiyat Gelişmeleri
Sonraki İçerikBES hesabında 2018-Kasım bildirgesi mi dikkate alınacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz