Ana Sayfa Duyurular Yeni Destek Paketi: Esnafa iki grup halinde toplam 4.6 milyar lira destek...

Yeni Destek Paketi: Esnafa iki grup halinde toplam 4.6 milyar lira destek ödemesi yapılacak

485
0

Pandemi ve kapanma nedeniyle zor günler yaşayan esnaf için yeni destek paketi devreye alındı. Destek paketinin ayrıntılarını Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi önlemlerinden zarar gören esnafa iki grup halinde toplam 4 milyar 622 milyon lira hibe desteği verileceğini söyledi.

Erdoğan ilk grupta yer alan kahve, kafe, çay bahçesi, okul personel servisi, düğün salonu, öğrenci yurdu, kantin, kırtasiye, hamam gibi 235 bin esnafa 5 bin lira hibe desteği sağlanacağını bildirdi.

İkinci grupta yer alan 1 milyon 150 bin esnafa da 3 bin lira hibe desteği verilecek. Bu grupta daha önceki desteklerden yararlanan berber gibi meslek gruplarının yanı sıra, bakım onarım, tamirat, kaporta, seyyar satıcı, sıhhi tesisat, kozmetik, oyuncak, hediyelik eşya, müzisyen, oto yıkama, tuhafiye, ayakkabı, bakırcı, çilingir, ayakkabıcı gibi esnaflar yararlanacak.


Kaynak: Muhasebenews
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAraç yenileme fonuna araç satışından önce alınan aracın amortisman giderleri kaydedilir mi?
Sonraki İçerikBireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılının ilk çeyreğinde %34 geriledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz