Ana Sayfa SGK Yeni açılış yapacak serbest meslek mensubu Bağ-Kur kaydını nasıl yaptırmalıdır?

    Yeni açılış yapacak serbest meslek mensubu Bağ-Kur kaydını nasıl yaptırmalıdır?

    (4/b) sigortalılarının bildirimi bu bildirgedeki bilgiler esas alınarak internet, elektronik veya benzeri ortam veya kâğıt ortamında verilir.

    554
    0

    Ocak 2021’de açılış yapacak muhasebe meslek mensubu, Bağkur kaydını nasıl ve ne şekilde yapar?

    Sigortalı işe giriş bildirgesi hizmet akdine tabi çalışanlar (4/a), 506 sayılı Kanunun geçici 20’nci maddesine tabi sandık sigortalıları ile kendi adına ve hesabına bağımsız çalışan (4/b) (vergi mükellefi, esnaf, şirket ortağı, tarımsal faaliyette bulunan sigortalı jokey ve antrenörler) sigortalıların 5510 sayılı Kanunun 8 inci maddesine göre Kuruma bildirilmesi amacıyla kullanılır.

    Sigortalı işe giriş bildirgesi Kurumca belirtilen durumlar dışında e-Sigorta yoluyla verilir.

    Düzenlenen bildirge Kurumca üretilen barkod numaralı çıktı alınması halinde geçerli sayılır. Bildirgenin Kurumca belirtilen durumlarda kâğıt ortamında verilmesi halinde yasal süresinde verilip verilmediğinin tespitinde adi posta veya kargo ile gönderilmesinde Kurum kayıtlarına intikal ettiği tarih, taahhütlü, iadeli taahhütlü veya acele posta ile gönderilmesi halinde postaya veriliş tarihi Kuruma intikal tarihi olarak kabul edilir.

    (4/b) sigortalılarının bildirimi bu bildirgedeki bilgiler esas alınarak internet, elektronik veya benzeri ortam veya kâğıt ortamında verilir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTekstil, Halı ve Ev Tekstili sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?
    Sonraki İçerikBelçika’da sanayi üretim endeksi Eylül 2020’de Ağustos 2020’ye göre %0,5 yükseldi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz