Ana Sayfa SGK Yeni açılan sigorta dosyasında 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir miyiz?

Yeni açılan sigorta dosyasında 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir miyiz?

546
0

2020-Nisan ayı içinde ilk kez Sgk dosyası tescil edilen mükellef, 2 personeli işe almıştır. Bu iki personel 27103 no.lu teşvikten 3 ay sonra yararlanabilecek. Bu iki personelin ortalaması sıfır gözüküyor. İkisini de 27103 ten yararlandırabilir miyiz?

Ortalama sigortalı sayısı, sigortalının işe alındığı işyerine ait 2017 yılında SGK’ ya bildirilmiş olan toplam sigortalı sayısının, aynı yılda SGK’ya bildirim yapılmış ay sayısına bölünmesi suretiyle bulunacaktır.

Sigortalıların, ortalama sigortalı sayısına ilave olarak çalıştırılıp çalıştırılmadığının tespiti sırasında, ortalama sigortalı sayısının küsuratlı çıkması halinde, yarıma kadar kesirler dikkate alınmayacak, yarım ve üzerinde olan kesirler ise tama iblağ edilecektir.

Buna göre, ortalama sigortalı sayısının küsurat kısmı 0,01 ila 0,49 arasında ise 0 (sıfır) olarak dikkate alınacak, 0,50 ila 0,99 arasında ise tama iblağ edilecektir.

SGK’ ya bildirilmiş toplam sigortalı sayısının tespiti sırasında, her bir ayda çalışan sigortalı sayısı, ilgili dönemlerde SGK’ya verilmiş asıl ve ek nitelikteki aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalı sayısından, iptal nitelikteki aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalı sayısı düşülmek suretiyle tespit edilecektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik102 Milyon Euro Bütçeye Sahip Biyo-Tabanlı Endüstriler Ortak Girişimi Çağrısı Açıldı..
Sonraki İçerik1-3 Mayıs arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili sanayi sektörüne ilişkin istisnalar açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz