Ana Sayfa Muhasebe Yeni açılan muayenemizde E-Serbest Meslek makbuzu kullanmak zorunda mıyım?

Yeni açılan muayenemizde E-Serbest Meslek makbuzu kullanmak zorunda mıyım?

1582
0

Bu gün itibariyle kulak burun boğaz muayenehane açılışı yaptık. Muayenehanede diş hekimleri gibi kredi kartlı hizmet satışlarında yazar kasa pos serbest meslek makbuzu yerine mi kullanılacak? Kredi kartsız satışlar için düzenleyeceği e- serbest meslek makbuzu başvurusu açılış tarihinden itibaren kaç gün içinde yapılmalıdır?

 

Kredi kartı ile yapılan tahsilatlar için özel donanımlı pos cihazı kullanılır.

Kredi kartı dışında yapılan tahsilatlar için kağıt ortamında serbest meslek makbuzu düzenlenir.

E-Serbest meslek makbuzu kullanımı zorunlu değildir. İstenirse kullanılır. Bu uygulama için VUK 487 sayılı genel tebliği inceleyiniz yapılacak işlemler tebliği de belirtilmiştir.

 

https://www.muhasebenews.com/gelir-idaresi-baskanligi-487-sira-nolu-vergi-usul-kanunu-genel-tebligi-2017-12-25/

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

E-serbest meslek makbuzuna geçmek zorunlu mudur?

 

 

 

E-Serbest Meslek Makbuzu zorunluluğunu düzenleyen tebliğ taslağı yayınlandı mı?

 

 

Önceki İçerik2019 Yılı TÜRMOB Sınav Takvimi
Sonraki İçerikŞirketimizde sigortalı olmayan kişinin konaklama harcamasını gider olarak yazabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz