Ana Sayfa Vergi Yeminli mali müşavirler aracılık sözleşmesi ile beyanname gönderimi yapabilir mi?

Yeminli mali müşavirler aracılık sözleşmesi ile beyanname gönderimi yapabilir mi?

Yeminli mali müşavirler aracılık sözleşmesi ile beyanname gönderimi yapabilir mi?

612
0

Mankenlik ve fotomodellik yapan serbest meslek mükellefi olan birinin belgelerinin kaydı ve beyannamelerinin işlemlerini aracılık sözleşmesi yaparak defter beyanda YMM kendi şifresi ile yapabilir mi?

Bahsettiğiniz mükellef SMMM ile aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yaparak işlemlerini yapabilir. YMM ile danışmanlık sözleşmesi yapılmaz. Aracılık sözleşmesi yapılamaz.

Müşterilerimi yeni kuracağım SMMM şirketine taşımak istiyorum. Yalnız geçiş aşamasında bazı problemler yaşayacağımızdan (stopaj ödemesi gibi), bazı mükellefler şu an yürütmekte olduğum serbest meslek faaliyeti ile devam etmek durumunda olabilir. Serbest meslek faaliyetim devam ederken, yeni kuracağım şirkete de beyanname gönderme yetkisi alabilir miyim?

Şirket kurabilirsiniz Bir engel yok. Şirket olarak Müşteriler ile GİB ve e -birlik sözleşmesi (Türmob) yapılacaktır. Şirket ticari kazanç elde edeceği için GV stopajı olmaz. Düzenlenecek faturada Hizmet bedeli ve KDV yer alır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİthalatı yapılmamış ürünlerin satışını yapabilir miyiz?
Sonraki İçerikVergi dairesinden alacaklar hangi hesapta takip edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz