Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yemek kartları şeklinde verilen yemek ücretleri gelir vergisi ve SGK priminden istisna...

    Yemek kartları şeklinde verilen yemek ücretleri gelir vergisi ve SGK priminden istisna mıdır?

    2023 Ocak ayı itibarıyla günlük yemek tutarının -gelir vergisinden istisna edilen kısmı 110 TL -SGK Priminden istisna edilen kısmı 78,90 TL

    251
    0

    Edenred (ticket) olarak verilen yemek ücretlerini bordroda gösterirken Sgk matrahı, gelir vergisi ve damga vergisinden muaf mı tutulacak? Bir diğer sorum ise; çalışana ödenen ikramiyeler sgk matrahı, gelir vergisi ve damga vergisine tabii midir ?

    2023 Yılı için;

    1- SGK Primi açısından: Asgari ücretin günlük brüt tutarının % 23,65’i SGK priminden istisna edilmiştir. 2023 Ocak itibarıyla 78,90 TL (10.008 TL / 30 gün= 333,60 TL x %23,65 = 78,90 TL)

    2- Gelir ve damga vergisi açısından: Günlük yemek tutarının 110 TL’ye kadar olan kısmı gelir ve damga vergisinden istisnadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirketin, ortaklarının, yöneticilerinin ve çalışanlarının suçlarından doğan maddi ve manevi zarar tazminat giderleri vergi matrahının tespitinde gider olarak dikkate alınamayacaktır
    Sonraki İçerikAIRBNB firması aracılığı ile günlük konaklama hizmeti için konaklama vergisi hesaplanacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz