Ana Sayfa Muhasebe Yemek kartını istisna tutarından fazla verirsek ayrıca vergi ve sgk mı ödeyeceğiz?

Yemek kartını istisna tutarından fazla verirsek ayrıca vergi ve sgk mı ödeyeceğiz?

2185
0

Ticket ve Multinet gibi firmalar tarafından fatura karşılığı aldığımız yemek kartları güncel yemek limitini aşmaktadır. Günlük yemek limiti istinası 20,52 TL personele 28 TL veriyoruz fark vergiye tabi midir? Tabi olup olmadığına dair (özellikle olmadığına dair belge) rica edeceğim. Zira Temsil ağırlamaları da bu fiş ile ödüyoruz.

GVK 23/8. maddesi aşağıdaki gibidir. 23/8. Hizmet erbabına işverenlerce yemek verilmek suretiyle sağlanan menfaatler (İşverenlerce, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışılan günlere ait bir günlük yemek bedelinin (305 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile 2019 yılında uygulanmak üzere 19 TL) aşmaması ve buna ilişkin ödemenin yemek verme hizmetini sağlayan mükelleflere yapılması şarttır.

Ödemenin bu tutarı aşması halinde, aşan kısım ile hizmet erbabına yemek bedeli olarak nakden yapılan ödemeler ve bu amaçla sağlanan menfaatler ücret olarak vergilendirilir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2019 Yılı için vergiden istisna edilen günlük yemek kartı bedeli nedir?

 

Yemek Servis ve Organizasyon Hizmetlerinde Kısmi KDV Tevkifat uygulaması nasıldır?

 

2019 Amortisman-Gider Yazma Sınırı

 

Vergi Aylık Gecikme Zammı ve Faizi Oranları – 2019

 

 

Önceki İçerikİşçinin ücretsiz izinde olduğu süreler kıdem tazminatı hesabında dikkate alınır mı?
Sonraki İçerikNominal bedel üzerinden sattığım şirket hisselerim için değer artış kazancı ödeyecek miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz