Ana Sayfa Vergi Yemek hizmeti sunan yerlerin yıl sonuna kadar düzenleyecekleri faturalardaki KDV oranı nedir?

    Yemek hizmeti sunan yerlerin yıl sonuna kadar düzenleyecekleri faturalardaki KDV oranı nedir?

    Toplu yemek hizmetinde KDV oranı nedir?

    1896
    0

    İşyeri kiralarında KDV 31.12.2020’ye kadar %8 oldu

    A.Ş. Mükellefim sahip olduğu taşınmazı işyeri olarak kiralamakta ve kira bedeli açıklamalı fatura kesmektedir. Yeni tebliğ kapsamı itibari ile KDV oranı olarak %8 uygulayabilir mi?

    İş yeri kiralamalarında uygulanacak KDV oranı %8’dir.

    Toplu yemek hizmetinde KDV %1 mi uygulanacak?

    Toplu yemek hizmeti veren firmaların KDV oranları da %8 den %1’e düşürüldüğüne dair bir ibare görmedik listede. Yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler şeklinde bir ibare mevcut bu ibare toplu yemek sektörlerini kapsıyor mu?

    Tabldot yemek hizmeti veren firmalarda da indirimli KDV (%1) uygulanacağı görüşündeyiz. Kararda “yemek hizmeti sunan yerler ” tanımına göre yorum yapılması halinde bu görüş oluşur. Bu yorumumuz resmi bir görüş değildir. Resmi görüş için GİB den yazılı görüş almanızı öneririz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi son beş ayda ilk kez eşik değer 50,0’nin üzerine çıktı.
    Sonraki İçerikNoterdeki bir sözleşmeyi değiştirirsek tekrar harç öder miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz