Ana Sayfa Güncel Yem teslimlerinde KDV istisnası var mıdır?

Yem teslimlerinde KDV istisnası var mıdır?

1015
0

Firmamız yarış atlarının yem malzemeleri, bakımı, sağlık malzemeleri ve jokeylerin binici malzemelerinin alımı ve satımını yapmaktadır. Yem malzemelerinin satışında kdv istinası var mıdır? Diğer malzemelerin satışındaki kdv oranı ne olmalıdır?

Yem teslimlerinde istisna vardır.

KDV Kanunu’nun 13’üncü maddesine eklenen (ı) bendi aşağıdaki gibidir:

ı) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescil edilen gübreler ve gübre üreticilerine bu ürünlerin içeriğinde bulunan hammaddelerin teslimi ile küspe (Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 2303.10 tarife pozisyon numarasında sınıflandırılan nişastacılık artıkları ve benzeri artıklar ile 2303.30.00.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyon numarasında sınıflandırılan biracılık ve damıtık içki sanayinin posa ve artıkları hariç), tam yağlı soya (fullfat), kepek, razmol, balık unu, et unu, kemik unu, kan unu, tapyoka (manyok), sorgum ve her türlü fenni karma yemler (kedi-köpek mamaları hariç), saman, yem şalgamı, hayvan pancarı, kök yemler, kuru ot, yonca, fiğ, korunga, hasıl ve slajlık mısır, üçgül, yemlik lahana, yem bezelyesi ve benzeri hayvan yemleri (yeşil ve kuru kaba yemler ve bunların pellet şeklinde veya mevsimsel ihtiyaçlara göre bir bağlayıcı kullanılarak veya kullanılmadan işlem görmüş olanları dâhil) teslimi,” KDV’den İSTİSNADIR.

Bahsettiğiniz teslim için I sayılı listede ise; %1, II sayılı listede ise; %8 her iki listede de yoksa genel oran olan %18 uygulanır.

KDV oranlarına ilişkin liste için tıklayın

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mücbir sebep kapsamında olan firmalara tevkifatlı fatura düzenleyebilir miyiz?

Mücbir sebep kapsamındaki firmalara tevkifatlı fatura düzenlenebilir mi?

E-fatura portalınde tevkifatlı fatura nasıl düzenlenir?

Önceki İçerikSüreli Raporlar ile Evde Bakım Yardımından ve Engelli Aylıklarından Yararlanan Engelli Vatandaşların Raporları İkinci Bir Duyuruya Kadar Geçerli Sayılacak
Sonraki İçerik2018 ve 2019’da mesleki eğitimle ilgili 609 projeye 181 milyon liralık kaynak sağlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz