Ana Sayfa Muhasebe Yazar kasanın KDV oranı nedir?

    Yazar kasanın KDV oranı nedir?

    8409
    0

    Lokanta usulü ev yemekleri yapıp satan bir şahıs işletmesi 30.09.2020 tarihi itibariyle işyerini devretmektedir. Devir alan kişi de 01.10.2020 tarihi itibariyle açılış yapacaktır.

    Devrederken işyerindeki demirbaş olarak bulunan; Buzdolabı, Setüstü Ocak, Mikro Dalga Fırın ve Masa Sandalye Takımlarını devir alan kişiye %18 Kdv ile 30.09.2020 tarihine fatura ettik. Bu şekilde Kdv oranı doğru mu? 2. el demirbaşta Kdv Oranı %18, Yeni Nesil Pos Cihazlarında %8 midir?

    Demirbaş ve diğer ATİK ler için hesaplanan % 18 KDV doğrudur.

    ÖKC için KDV oranı % 8 dir. Birinci el ikinci el ayrımı yoktur.

    Vergi mükellefi olmayan birinden firmamıza gider pusulası ile yazar kasa alacağız. Stopaj hesaplayacak mıyız?

    Gider pusulasında GV stopajı ve KDV hesaplanmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTek ortaklı bir şirketin varisleri reddi miras yaparsa serbest meslek mensubu tek taraflı olarak hizmet sözleşmesini feshedebilir mi?
    Sonraki İçerikDİJİTAL HİZMET VERGİSİ UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz