Ana Sayfa Haberler Yayınevlerinden alınan kitaplarda KDV kaldırıldı!

Yayınevlerinden alınan kitaplarda KDV kaldırıldı!

914
0

Ocak ayı içerisinde TBMM tarafından kabul edilen vergi yasalarıyla ilgili torba kanun uyarında kitap ve süreli yayınlarda KDV uygulamasında değişiklikler yapıldı.

Türkiye Yayıncılar Birliğinin açıklamasına göre, Kültür ve Turizm Bakanlığından yayıncılık sertifikası edinmiş yayıncılar tarafından yapılan kitap ve süreli yayınların tesliminde 1 Şubat itibarıyla KDV alınmayacak.

Değişiklik, halihazırda stoklarda bulunan kitaplar için de uygulanacak.

Söz konusu kitaplar için daha önce yüzde 8 KDV alınıyordu.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşsizlik Maaşı alırken askere gidersem maaşım kesilir mi?
Sonraki İçerikBorsada milyoner yatırımcı sayısı azaldı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz