Ana Sayfa Haberler Yatırımcılar tahvil ihracına yoğun talep gösterdi

Yatırımcılar tahvil ihracına yoğun talep gösterdi

717
0

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dış finansman programı çerçevesinde dolar cinsinden Nisan 2029 vadeli tahvil artırımına yönelik açıklama yaptı.

Söz konusu açıklama şöyle:

2019 yılı dış finansman programı çerçevesinde Dolar cinsinden Nisan 2029 vadeli tahvilin artırımı (reopening) için 19 Mart 2019 tarihinde Goldman Sachs, J.P.Morgan ve Standard Chartered’a yetki verilmişti. Söz konusu ihraç aynı gün sonuçlanmış ve ihraç miktarı 1 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiştir. İhraç tutarı 26 Mart 2019 tarihinde hesaplarımıza girecektir.

Tahvile toplamda 100’den fazla yatırımcı, ihraç tutarının 3 katına yakın talep göstermiştir. Tahvilin %39’u ABD, %34’ü İngiltere, %17’si Türkiye, %7’si diğer Avrupa ülkeleri ve %3’ü diğer ülkelerdeki yatırımcılara satılmıştır. Kupon oranı %7,625 olan söz konusu tahvilin yatırımcıya getirisi %7,15 olmuştur. Söz konusu Dolar tahvili ihraç tutarının tamamı Avro cinsi yükümlülüğe dönüştürülmüştür. Gerçekleştirilen takas işlemi sonucu borçlanma işleminin kupon oranının Avro cinsinden karşılığı %4,859, yatırımcıya getirisi ise %4,381 olmuştur.

Bu tahvil ihracıyla birlikte 2019 yılında uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihracı yoluyla 8 milyar dolar tutarına kadar gerçekleştirilmesi planlanan dış finansman programının 6,4 milyar dolarlık kısmı tamamlanmıştır.

Açıklama için tıklayınız.

 

 

 


Kaynak: Hazine ve Maliye Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDöviz mevduat hesapları stopaj oranı yükseltildi
Sonraki İçerikTHY’den hisse satışına yönelik açıklama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz