Ana Sayfa SGK Yatırım teşvikinden faydalanan firmalar %6 prim desteğinden de faydalanabilir mi?

Yatırım teşvikinden faydalanan firmalar %6 prim desteğinden de faydalanabilir mi?

696
0

SGK teşvikleri kapsamında yatırım teşvik belgesi bulunan ve yatırımlarda devlet desteği kapsamında 16322 sayılı kanun maddesiyle işveren prim desteğinden yararlanan ve 1’nolu listede yer alan işletme aynı zamanda 46486’nolu %6 prim desteğinden yararlanabilir mi?

Sayılı Listede belirtilen yerlerde faaliyette bulunan işyerleri SGK aylık prim hizmet belgesinde 46486 kanun numarasını,( II) Sayılı Listede belirtilen yerlerde faaliyette bulunan işyerleri SGK aylık prim hizmet belgesinde 56486 Kanun numarasını, (III) Sayılı Listede belirtilen yerlerde faaliyette bulunan işyerleri SGK aylık prim hizmet belgesinde 66486 Kanun numarasını seçmeleri durumunda, 5 puanlık sigorta primi Hazine desteğine ilave olarak prime esas kazanç alt sınırı üzerinden 6 puanlık prim indiriminden de yararlanabileceklerdir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVeraset ilamından sonra maaşı eşine ve çalışmayan kızına bölüşülüyor. Kızı çalışmaya başlayınca kesilen yetim maaşı anneye ödenir mi?
Sonraki İçerikBosna Hersek’ten tekstilde işbirliği çağrısı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz