Ana Sayfa Vergi Yatırım teşviki kapsamında kullanılmayan teşvikler ve indirimler daha sonra kullanılabilir mi?

Yatırım teşviki kapsamında kullanılmayan teşvikler ve indirimler daha sonra kullanılabilir mi?

Yatırım teşviki kapsamında kullanılmayan teşvikler ve indirimler daha sonra kullanılabilir mi?

852
0

2012/3305 Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın 23 ve 23A maddeleri kapsamında,

mevcut yatırımın 4.bölgeden 1.bölgeye taşınmasında (bölge değişikliği ve 5 yıl dolduktan sonra)

1-Yatırım teşvik belgesindeki kullanılmayan yatırım katkı oranı ve indirimli kurumlar vergisi oranı teşvikleri kullanılabilir mi?

2-Bölge değişikliği nedeniyle Sigorta Primi işveren desteği daha önce kullandığı 5 yıllık teşvik ne olacak ve 6.yıldaki işveren prim desteğinden yararlanabilecek mi?

 Yatırım yeri değişikliği

(1) Teşvik belgesine bağlanmış yatırımlara ilişkin yer değişikliği talepleri teşvik belgesi müracaatını değerlendiren ilgili mercie yapılır. Söz konusu değişiklik talepleri bölgesel ve sektörel kısıtlamalara bağlı olarak sonuçlandırılır.

(2) Mevcut yatırımlarla birlikte teşvik belgesi kapsamı yatırımların yer değişiklikleri talepleri de bu hükümlerine göre değerlendirilir.

(3) İlgili odalara yapılan müracaatlar Müsteşarlığın görüşü alınarak sonuçlandırılır.

(4) Yatırım yeri değişikliğinden önce gerçekleştirilmiş olan yatırımlara ilişkin yararlanılan destek unsurları yeni yatırım yerindeki destek unsurlarından fazla ise bu destek unsurlarının fazla olan kısmı ile gerçekleştirilen yatırımlardan varsa yeni yatırım yerine nakli mümkün olmayan harcamalara uygulanan destek unsurları ilgili mevzuatı çerçevesinde yatırımcıdan geri alınır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirketler personellerine maaşından düşmek şartıyla avans ödemesi yapabilir mi?
Sonraki İçerikTransfer fiyatlandırmasında Emsallere uygun fiyat veya bedelin tespitinde hangi yöntemler kullanılabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz