Ana Sayfa Muhasebe Yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılan yazılım teslimleri KDV’den istisna mıdır?

Yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılan yazılım teslimleri KDV’den istisna mıdır?

1595
0
Yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılan yazılım teslimleri KDV’den istisna mıdır?

27.01.2017 tarih 29961 Sayılı Resmi Gazete 6770 Sayılı Kanun ile Bazı Kanun ve KHK’larda değişiklik yapılmasına dair Kanun. Yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yazılım ve gayri maddi hak satış ve kiralamalarında KDV istisnası uygulanması. Bu bilgilerden yola çıkarak, yatırım teşvik belgesi alırsam, ürettiğim bir yazılımı kiraladığımda, düzenleyeceğim kira faturasını KDV den istisna olarak düzenleyebilir miyim?

Bilindiği üzere, yatırım teşvik belgesi kapsamında yurt dışından ve/veya iç piyasadan tedarik edilen makine ve teçhizat için KDV istisnası vardır. 6770 SAYILI KANUNUN 7’nci maddesiyle, Katma Değer Vergisi Kanunu’nun “Araçlar, Kıymetli Maden ve Petrol Aramaları ile Ulusal Güvenlik Harcamaları ve Yatırımlarda İstisna” başlıklı 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi değiştirilerek, yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılan yazılım ve gayri maddi hak satış ve kiralamalarına da KDV istisna getirilmiştir.

 

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2018 Yılı Aralık Ayına Ait Verilen Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi

Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamındaki mükelleflere yapılan teslimleri KDV beyannamesinde nasıl göstereceğim?

 

Önceki İçerikMarketler poşet satmasa bile Poşet beyanı vermek zorunda mıdır?
Sonraki İçerikEn Geç Emeklilik Yaşının Hangi Ülkede Olduğunu Biliyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz