Ana Sayfa Vergi Yatırım teşvik belgesi ile yurt dışından getirilen makine için ödenmeyen KDV indirim...

    Yatırım teşvik belgesi ile yurt dışından getirilen makine için ödenmeyen KDV indirim konusu yapılır mı?

    787
    0


    Yatırım teşvik belgesi alan şirket yurtdışından makina aldı. KDV istisnası var ve yazımızı da vergi dairesinden aldık. KDV kanunun 12/d maddesi kapsamında istisna uygulaması ile ithal edilen makinenin KDV matrahı gümrük giriş beyannamesinde var. Fakat KDV istisnası ile makinayı yurtdışından getirttik. KDV ödemedik.  KDV indirim konusu yapılacak mı?

    Ödenmeyen KDV için indirim yapılmaz. KDV beyannamesinde yer almaz. 

    MUHASEBE KAYDI; 253 (B) 320/102 (A)

    Firmamız hem imalatçı hem testere ve testere makinası alıp satan bir firmadır. 

    Satmak için yeni bir makine aldık. Alıcının SANAYİ SİCİL Belgesi olup imalatçıdır. KDV istisna belgesi olduğunu ve KDV’siz mal almak ve Faturayı KDV’siz kesmemizi istiyor. 

    1-Biz makinayı satın aldık, kendimiz imal etmedik. Alıcının onaylı KDV istisna yazısına istinaden aldığımız bu malı KDV’siz satış yapabilir miyiz?

    Alıcı size yatırım teşvik belgesi ve global listeyi ibraz etmelidir. Bu belgelerin fotokopisini siz saklayacaksınız. Faturada KDV hesaplanmayacaktır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTahakkuk esası nedir? Dönemsellik İlkesi nedir?
    Sonraki İçerikÇok Taraflı Vergi Anlaşmasının Türk Şirketlerine ve Yatırımcılarına Etkileri

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz