Ana Sayfa Muhasebe Yasal süresinden sonra düzenlenen SGK bildirgeleri elden mi verilecek?

Yasal süresinden sonra düzenlenen SGK bildirgeleri elden mi verilecek?

1182
0

Mahkeme yoluyla 2 yıl önce işten çıkan işçiye ödenen ve Sgk primini etkileyen ödemelerle ilgili Sgk’ya bildirim e-bildirge ile mi olacak? Yoksa elden bordro yapılıp dilekçe ile şu dönem eksik yatan şu tutarların ilave edilmesini rica ederiz diye mi bildirilecek? Ayrıca ödemesi nereden yapılacak? Geçmişe dönük ayrıca SGK’dan ceza yeme ve teşvik iptali gibi bir ceza olabilir mi? Yapılacak işlemler nelerdir?

 

Yasal süresi geçirildikten sonra düzenlenecek olan aylık prim ve hizmet belgeleri Kuruma elden verilir ya da posta kanalıyla gönderilir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşten ayrılış bildirgesinde yazılı olan tutar ile aylık prim hizmet bildirgesindeki brüt ücret arasında fark oluşursa SGK İPC uygur mı?

 

SGK, E-Bildirge Şifresinin Verilmesi ile İlgili Yeni Düzenleme Yaptı

Aynı işverene ait işyerleri arasında çalışanın SGK giriş-çıkış işlemini nakil koduyla mı bildireceğim?

 

 

Önceki İçerikNoterlerde yapılan Traktör satışına ait bedeli bankadan ödemek zorunda mıyım?
Sonraki İçerikİŞKUR Ocak istatistikleri açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz