Ana Sayfa Muhasebe Yasal süresinde beyan edilmeyen e-defteri nasıl beyan edebiliriz?

    Yasal süresinde beyan edilmeyen e-defteri nasıl beyan edebiliriz?

    Bağımsız denetime tabi şirketler e-deftere tabi olmak zorunda mıdır?, Yasal süresi içinde düzenlenmeyen e-defter berat dosyalarını sonradan gönderebilir miyiz?, e-defter yerine kağıt fatura tasdik ettirdik. 2020 yılında hiç e-defter göndermedik karşı karşıya olduğumuz durum nedir?

    538
    0

    Unutma, teknik sebepler vb. durumlarda süresinde göndermediğimiz “E-Defteri” nasıl gönderebiliriz?

    Yasal süresi içinde düzenlenmeyen e-defter berat dosyaları; ay bazında müteselsil sırası takip edilecek şekilde sisteme berat dosyaları yüklenmelidir. Bunun dışında yasal süresi içinde düzenlenip Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilmeyen e-defter berat dosyaları için bildirim yükümlülükleri zamanında yerine getirilmediğinden özel usulsüzlük cezası uygulanabilir.

    Grup şirketlerimizden biri Bağımsız denetime tabi. Bağımsız denetime tabi şirketlerin e-deftere geçme zorunluluğu bulunmaktadır. Durum böyle olmasına rağmen 2020 yılı için bu şirketimize kâğıt defter tasdik ettirdik ve 2020 yılında hiç e-defter gönderimi yapmadık. E-deftere başvurumuzda yok henüz. Bu tarih itibariyle -deftere başvuru yaptığım zaman geriye dönük dönemler içinde e-defterleri gönderebilir miyim?

    Sorunuz ile ilgili çeşitli kriterlere bakmak gerekli ancak buna göre cevap verilebilir.

    Geriye dönük e- defter uygulaması farklı durumlar için bir ay geriye dönük olarak uygulanabilir ki onun da süreçleri farklıdır.

    Durumunuzu arz eden bir dilekçe ile Gelir idaresi Başkanlığı’na başvuruda bulunmalısınız


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGib portaldan düzenlenen e-arşiv faturalara kaşe ve imza taslağı yüklenebiliyor mu?
    Sonraki İçerikBasit usule tabi mükellefler e-arşiv fatura düzenleyebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz