Ana Sayfa Muhasebe Yasal süresi içerisinde yanlışlık tespit edilen e- defterler için ne yapılması gerekmektedir?

Yasal süresi içerisinde yanlışlık tespit edilen e- defterler için ne yapılması gerekmektedir?

707
0
Yasal süresi içerisinde yanlışlık tespit edilen e- defterler için ne yapılması gerekmektedir?

E-Defteri oluşturup GİB e- Defter Uygulamasına ilgili beratı yükledikten sonra yasal yükleme süresi içinde e-Defterde hata olduğunun (yevmiye kayıtlarında eksiklik, yanlışlık vb.) fark edilmesi halinde ne yapılması gerekmektedir?

Mükellefler yasal yükleme süresi içinde Başkanlığımız onaylı yevmiye ve kebir beratlarını “e- Defter Uygulaması”ndan mali mühürle giriş yapmak suretiyle silebilir ve doğru defterlerini yeniden oluşturup beratlarını sisteme yükleyebilirler.

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Defter beyan sisteminde geçici vergi dönemlerini etkileyen kayıt girdiğimizde bir ceza ile karşı karşıya kalır mıyız?

E-Defter süresinden sonra verilirse geçerli midir?

E-fatura yerine yanlışlıkla e-arşiv düzenledim. Nasıl düzeltme yapacağım?

 

 

Önceki İçerikNevi değişikliği nedeniyle yeni mali mühürle yeniden e-Defter başvurusu yaptığımda tescil tarihinden ileri bir tarih veriyor tescil tarihini seçemiyorum?
Sonraki İçerikE- defteri gönderilmiş ayın kayıtlarına girmesi gereken alış, satış faturaları, banka hareketleri girilmemişse ne yapmalıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz