Ana Sayfa Vergi Yapılandırılmış geçici vergi borçları kurumlar vergisinden mahsup edilir mi?

    Yapılandırılmış geçici vergi borçları kurumlar vergisinden mahsup edilir mi?

    6183 Sayılı Kanun kapsamında tecil edilemeyecek vergi türleri nelerdir?

    512
    0

    Yapılandırılmış ancak ödenmemiş geçici vergi asıllarının yıllık gelir veya kurumlar vergisine mahsup edilmesi mümkün olmayacaktır. Ancak, yapılandırılmış ve yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesinden önce ödenmiş olan geçici vergilerin ise yıllık Gelir veya Kurumlar vergisinden mahsup edileceği, ödenmemiş geçici vergi asıllarının terkin edileceği tabiidir.

    Buradan anlamam gereken taksitlendirilen geçici vergilerin yıllık ya da kurumlar vergisi verilene kadar ödenen 1 ya da 2 taksit tutarını kurumlar vergisinden mahsup edilebilmesi midir?

    KV beyannamesi verilene kadar taksit ödenmiş ise KV den indirilir. 

    6183 sayılı kanunun 48. maddesi hükümlerine göre, çok zor durum hali nedeniyle vergi borçları için tecil ve taksitlendirme başvurusunda bulunacağız. Tüm vergi borçları kapsama girmiyor galiba. Hangi vergi borçları için bu hükümden faydalanabiliyoruz?

    TECİL EDİLEMEYECEK ALACAKLAR 

    Katma Değer Vergisi, Geçici Vergi, Özel Tüketim Vergisi, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi, Özel İletişim Vergisi, Harçlar (İkmalen tarhiyata dayanan tapu harçları hariç) Haklar, Ecrimisil ve ek vergilerden olan alacaklar tecil edilmeyecektir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKurye taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı uygulanır mı?
    Sonraki İçerik4447 Sayılı kanun 28.Madde kapsamında işe alınan bir personeli teşvik süresi bittikten sonra işten çıkartabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz