Ana Sayfa Muhasebe Yap işlet devret kapsamında kiralanan yer için aylık olarak ödenen kiralar gidere...

Yap işlet devret kapsamında kiralanan yer için aylık olarak ödenen kiralar gidere işlenir mi yoksa yapılacak olan inşaatın maliyetine mi eklenir?

Yap işlet devret kapsamında kiralanan yer için aylık olarak ödenen kiralar gidere işlenir mi yoksa yapılacak olan inşaatın maliyetine mi eklenir?

719
0

Vakıflar genel müdürlüğünden 20 yıllığına kiralanan arsa üzerine yap işlet devret şeklinde otel inşaatı yapılacak ve 20 yılın sonunda otel vakıflara bırakılacak. Fakat bu 20 yıl süresince her ay vakıflara ayrıca kira ödemesi yapılacak. Bu durumda inşaat maliyeti özel maliyet mi olması gerekiyor yoksa inşaat bitiminde bu durumu teslim olarak kabul edip vakıflar genel müdürlüğüne inşaatın maliyetini fatura edip aylar itibariyle giderleştirmemiz mi gerekiyor?

Kira ödemesi her ay gider olarak kayıtlara alınır. Yapılan inşaat özel maliyet olarak kayıtlara alınır 20 yıl içinde itfa olunur.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEvlenme ve cenaze ödeneği nedir?
Sonraki İçerikİlave personel teşviklerinde firmanın bünyesinde çalışan kısmi süreli çalışanlar ortalama hesaplamasına dâhil olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz