Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yanlışlıkla ücretsiz izin desteğine başvurduğumuz kişinin başvurusunu iptal edebilir miyiz?

Yanlışlıkla ücretsiz izin desteğine başvurduğumuz kişinin başvurusunu iptal edebilir miyiz?

610
0

Ücretsiz izin giriş ekranına sehven girdiğimiz bir kişi oldu. Kişi ödemesini aldıysa İŞKUR’a ve SGK’ya bildirim nasıl yapılmalıdır? Ödeme almamış ise ne yapılmalıdır?

Ücretsiz izin ekranından güncelleme ve silme işlemi yapabilirsiniz.

İşlemi yaptıysanız ve ödeme gerçekleşirse iptal talebiniz ekinde alınan ücreti iş kura iade edebilirisiniz.

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel çalışmadığı dönemde evde ufak bir kaza geçirmiş ve akabinde hastaneden iş görmezlik raporu almış. Rapor tarihi 27.04 ile 16.05 arasını kapsıyor. Şimdi biz e-vizite ekranından raporu çalışmadı şeklinde onaylamamız gerekir mi? Onayamazsak cezası var mı?

Raporu onaylamanız ve iş kura raporu dilekçe ile bildirmeniz gerekmektedir.

Çalışmadığına dair bildirimin, Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ‘nin Kuruma verileceği son günü geçirilmiş olmasına rağmen hiç verilmemesi sebebiyle, o döneme ait asgari 1/2 oranın da, Çalışmadığına dair bildirimin, Aylık Prim ve Hizmet Belgesi‘nin kuruma verileceği son günü geçirildikten sonra geç verilmesi sebebiyle, o döneme ait asgari ücretin 1/10’i oranın da, İdari para cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-belge üzerinden düzenlenen e-Arşiv fatura iptal edilebilir mi?
Sonraki İçerikYapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü %41,1 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz