Ana Sayfa Vergi Yanlış düzenlenen e-Arşiv Fatura iptal edilebilir mi?

    Yanlış düzenlenen e-Arşiv Fatura iptal edilebilir mi?

    E-Arşiv Fatura düzenlendikten sonra düzeltilemez ve iptal edilemez.

    660
    0
    31.12.2020 tarihinde mükellefim e-arşiv faturadan sisteminden 210.000 TL fatura düzenlemiştir. Faturanın üzerinde %1 KDV uygulaması yapması gerekirken sehven KDV’siz olarak faturayı düzenlemiştir. 7 günlük düzeltme süresi de geçmiştir. Bu fatura nasıl düzeltilmelidir?

    E-arşiv faturada 7 günlük düzeltme süresi diye bir süre yoktur.

    Aynı ay içinde hatalı düzenlenen e-arşiv fatura kayıtlara alınmaz. 

    Çıktısı alınır iptal yazılarak 5 yıl saklanır. Müşteriye verilmiş ise geri alınır. Yeni fatura düzenlenir. 

    Yeni faturanın üzerine önceki faturanın tarih ve numarası not olarak yazılmalıdır.


    Luca programından, interaktif vergi dairesinden gelen e-arşiv faturalarını sorgulayıp gider kaydı oluşturdum. Faturaların PDF kaydı ya da görüntüsü bende yok bir sorun olur mu? E-arşiv faturalarının görüntüsünü alabileceğim bir uygulama var mıdır?

    İlgili faturalarınızı e-belge e-arşiv fatura sorgulama ekranlarından temin edebilirsiniz


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDemirbaş gider yazma sınırı 2021 yıl için 1.500 TL + KDV oldu.
    Sonraki İçerik2021 yılı 1. çeyrek İhracat Beklenti Endeksi bir önceki çeyreğe göre 6,5 puan artarak 114,9 olarak gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz