Ana Sayfa Ekonomi Yabancılardan 50 Milyon Dolarlık Hisse Senedi Alımı!!!

    Yabancılardan 50 Milyon Dolarlık Hisse Senedi Alımı!!!

    1196
    0

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 50 milyon dolarlık hisse senedi, 50,1 milyon dolarlık DİBS (Devlet İç Borçlanma Senedi) ve 15 milyon dolarlık ÖST (Özel Sektör Tahvil ve Bonosu) aldı.

    TCMB Verilerine göre bir önceki hafta yurt dışında yaşayan yerleşik kişilerin 49 milyar 814,7 milyon dolar olan hisse senedi stoku, söz konusu haftada 50 milyar 251,4 milyon dolara çıktı. Ayrıca geçen hafta yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku, 33 milyar 825,1 milyon dolardan 33 milyar 928,8 milyon dolara yükseldi.

    Kaynak: TCMB – Fortune Türkiye

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİmalat Sanayi Sektöründeki Kobilere Destek!!! Son Başvuru 20 Ekim!!!
    Sonraki İçerikİşçi ve İşveren Arasında Arabuluculuk Düzenlemesi Tasarısı Meclis’ten Geçti!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz