Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yabancılara Verilen Süresiz Çalışma İzni Nedir?

    Yabancılara Verilen Süresiz Çalışma İzni Nedir?

    1553
    0

    1- YABANCILARA VERİLEN SÜRESİZ ÇALIŞMA İZNİ NEDİR?
    Türkiye’de uzun dönem ikamet izni veya en az 8 yıl kanuni çalışma izni olan yabancılar süresiz çalışma iznine başvurabilir. Ancak, yabancının başvuru şartlarını taşıması yabancıya mutlak hak sağlamaz.

    2- SÜRESİZ ÇALIŞMA İZNİ OLAN YABANCILARIN HAKLARI NELERDİR?
    Süresiz çalışma izni olan yabancı,
    2.1- Uzun dönem ikamet izninin sağladığı tüm haklardan yararlanır.
    2.2- Süresiz çalışma izni olan yabancı, özel kanunlardaki düzenlemeler hariç, sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı kalmak ve bu hakların kullanımında ilgili mevzuat hükümlerine tabi olmak şartıyla, Türk vatandaşlarına tanınan haklardan yararlanır.
    2.3- Süresiz çalışma izni olan yabancının seçme, seçilme ve kamu görevlerine girme hakkı ile askerlik hizmeti yapma yükümlülüğü yoktur.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİnşaat Maliyet Endeksi aylık %5,88 arttı.
    Sonraki İçerik2018-Ocak-Eylül arasında yapı izni verilen daire sayısı geçen yıla göre %58,6 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz