Ana Sayfa Mevzuat Yabancı taşıtların Türkiye’ye girerken giriş karnesi alabilmesi için gerekli olan belgeler nelerdir?

Yabancı taşıtların Türkiye’ye girerken giriş karnesi alabilmesi için gerekli olan belgeler nelerdir?

678
0

Yabancı taşıtlara geçici giriş karnesi alabilmek için gerekli olan belgeler nelerdir?

Yabancı taşıtlara geçici giriş karnesi alabilmek için, yabancı uyruklu olmak gerekmektedir.

Bu kişilerden, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan ikamet tezkeresi belgesi ile durumlarına uygun olan;
Çalışmak üzere Türkiye’de bulunanlar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınacak çalışma izin belgesi (mavi kart sahibi kişiler için SGK’dan alınacak prim ödendiğine ilişkin belge),

Öğrenimde bulunmak için Türkiye’de bulunanlar için kayıtlı olduğu okul idaresi tarafından düzenlenen öğrenim belgesi,

Emekliler için, emekli olduğunu gösterir emeklilik belgesi istenilmektedir.
Yurtdışından yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi kapsamında getirilen taşıtın yaşı ile ilgili bir kısıtlama bulunmakta mıdır?

 Yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi kapsamında getirilen taşıt ile ilgili bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
MA – MZ plaka ne demektir?

Yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi kapsamında geçici olarak ithal edilen taşıtlara İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünce bu harf serisini taşıyan plakalar verilmektedir.

 


Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBirden fazla SGK dosyası olan firmaların BES sistemine dâhil olmaları nasıl hesaplanmaktadır?
Sonraki İçerikŞirketler aktiflerinde kayıtlı arazi ve kamyonetlerinde satışında düzenleyeceği faturalardaki KDV oranı ne olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz