Ana Sayfa Muhasebe Yabancı şirket ortağı için yapacağımız çalışma izni başvurusunda dikkat etmemiz gerekenler nelerdir?

Yabancı şirket ortağı için yapacağımız çalışma izni başvurusunda dikkat etmemiz gerekenler nelerdir?

Yabancı şirket ortağı için yapacağımız çalışma izni başvurusunda dikkat etmemiz gerekenler nelerdir?

723
0

Yabancı ortaklı dış ticaret faaliyetinde bulunacak bir Limited şirket kuracağız. Şirket ortağının ikamet tezkeresi mevcuttur. Şirketin sermayesi 100 bin TL olup 1 ay içinde sermaye ödenecektir. Şirket kuruluşu tamamlandıktan sonra şirket ortağı için çalışma iznine başvuru yapacağız. Çalışma izni ve SGK durumuyla alakalı dikkat etmemiz gerekenler nelerdir?

 

Yabancı sermayeli şirketler için çalışma izni uygulamaları 4875 numaralı Doğrudan Yabancı Yatırım Kanunu kapsamında değil, 4817 numaralı Yabancıların Çalışma İzni Kanunu’nda düzenlenmiştir.

Şirket müdürü yabancı uyruklu ise o kişinin çalışma izni alması zorunludur.

 

Yabancı ortağın, Türkiye de geçerli bir ikamet tezkeresi bulunması durumunda yurt içinden, ikamet tezkeresi olmaması durumunda vatandaşı olduğu ülkenin Türk büyükelçiliği aracılığıyla çalışma izni müracaatı yapılır.

 

İlk başvuruda çalışma izinler bir senelik olarak verilmektedir.

Birinci senenin dolmasına iki ay kala uzatma başvurusu yapılması gerekmektedir.

 

Uzatma başvurularında şirketin, Vergi, SGK, Bağ-Kur borçlarının bulunmaması, prim ödemelerin tam olarak gösterilmiş olması gerekmektedir.

Önceki İçerikVeraset yoluyla veya diğer suretle meydana gelen intikallerde intikal eden malların değerleri toplamı istisna haddi altında kalırsa beyanname verilir mi?
Sonraki İçerikİki ortaklı limited şirkette, şirket müdürünün yetki süresi bitti. Yetki süresi uzatımı için toplantı çoğunluğu sağlanamazsa ne yapılmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz