Ana Sayfa Mevzuat Yabancı plakalı bir aracı Türkiye’de bırakıp yurtdışına çıkabilir miyiz?

Yabancı plakalı bir aracı Türkiye’de bırakıp yurtdışına çıkabilir miyiz?

1263
0

Türkiye’ye gelirken getirdiğiniz taşıtı Türkiye’de bırakıp yurtdışına çıkmak isteyebilirsiniz. Bu durumda, aşağıdaki iki işlemden birini yapmanız gereklidir:

  1. Taşıtı en yakın gümrük idaresine teslim edersiniz.
    2.Türkiye’de bırakmak istediğiniz taşıtın başka birisi tarafından kullanılmayacağını belirten ve iki nüsha olarak düzenlenmiş olan taahhütnameyi en yakın gümrük idaresine verirsiniz.

Bu taahhütnameyi www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan “Yurt Dışına Taşıtsız Çıkışlarda Taahhütname Verme ve Kaldırma” hizmetini kullanarak gümrük idaresine verebilirsiniz.
Taşıtı Türkiye’de bırakarak yurt dışına çıktığınız her seferde bu iki işlemden birini yapmanız gereklidir.

İşlemlerinizi size en yakın gümrük idaresine başvurarak yapabilirsiniz.


Kaynak:T.C Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Değişti
Sonraki İçerikB formlarında kira ödemelerinin net tutarları mı yoksa brüt tutarları mı bildirilmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz