Ana Sayfa Vergi Yabancı kişilere yapılan satışlar B formunda nasıl beyan edilmelidir?

    Yabancı kişilere yapılan satışlar B formunda nasıl beyan edilmelidir?

    Noterden yapılan araç alımları için düzenlenen gider pusulasında KDV olur mu?

    791
    0

    Yabancı uyruklu bir kişiye (turist) yapmış olduğumuz satış bs form sınırı olan 5.000 TL üzerindedir. Bu kişiye yapmış olduğumuz satışı BS formunda VNO / TC NO alanı için boş mu bırakmalıyız? 

    Bs formunda kimlik kısmı boş bırakılır. Ülkesi ne ise o ülke seçilir.

    Vergi mükellefi olmayandan gider pusulasıyla araç alımında noterde satış bedeli KDV dahil 70.000 TL yazılmıştır. Gider pusulasında ve ba formunda yine 70.000 TL mi yazılmalıdır?

    Noter satışlarında KDV dahil kelimesi “kalıp cümledir” bir hüküm ifade etmez. 

    Gider pusulasında KDV hesaplanmaz. Düzenleyeceğiniz Gider pusulasındaki rakam B formuna yazılır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAdalet Bakanlığı Kovid-19 salgını sürecinde adalet hizmetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmesi dolayısıyla Birleşmiş Milletler tarafından ödüle layık görüldü
    Sonraki İçerikGeçmiş dönem zararlarını indirim konusu yapabilmek için kurumlar beyannamesinde beyan edilmiş mi olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz