Ana Sayfa Muhasebe Yabancı işçi çalıştıran şirketlerin 5 T.C. vatandaşı istihdam zorunluluğu izin süresinin sonuna...

Yabancı işçi çalıştıran şirketlerin 5 T.C. vatandaşı istihdam zorunluluğu izin süresinin sonuna kadar devam eder mi?

804
0

 Şu an 2 sigortalı çalışanı olan mükellef, bir tanesi İran’lı. 25.07.2018 de 1 yıllık çalışma izni alınırken 5 Türk çalışıyordu. İzin dönemi bitene kadar 5 Türk çalışan altına inme durumu var mı?

Çalışma izni talep edilen iş yerinde en az beş T.C. vatandaşının istihdamı zorunludur. Aynı iş yerinde birden fazla yabancı için çalışma izni talebinde bulunulması durumunda, çalışma izni verilen ilk yabancıdan sonraki her bir yabancı için ayrı ayrı beş T.C. vatandaşı istihdamı aranacaktır. İzin isteyen yabancının şirket ortağı olması halinde beş kişilik istihdam şartı, Bakanlıkça verilecek bir yıllık çalışma izninin son altı ayı için aranır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Turizm Sektöründe Yabancı Çalışma İzni İçin En Az Kaç Türk Çalışan İstihdam Edilmelidir?

 

 

 

Yabancı Çalışma İznine Sahip ve Fazla Çalışması Yasak Olan İşçiler Kimlerdir?

 

 

Yabancı Çalışma İzni Alarak İş Kanununa Tabi Çalışacaklar Dikkat!!!

 

 

Önceki İçerik%60’dan düşük engelli raporu ile SGK’dan maaş alanlar tekrar çalışırlarsa SGDP’li işe giriş yapılabilir mi?
Sonraki İçerikKDV Beyannamesi verme süresinin uzatılması konusunda TÜRMOB’a başvuruda bulunuldu…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz