Ana Sayfa Muhasebe Yabancı firmanın bilişim sistemi üzerinden verdiğimiz özel yolcu taşıma faaliyeti için keseceğimiz...

Yabancı firmanın bilişim sistemi üzerinden verdiğimiz özel yolcu taşıma faaliyeti için keseceğimiz faturada kdv oranı ne olacaktır?

890
0

Şahıs firması olarak yurt içinde taşımacılık yapmaktayız, özel taksi şeklinde. Bu hizmeti yurt dışı menşeli bir özel firma adına yapmaktayız. Hollanda’da merkezi vardır. Yakın zaman da burada da ofis açmış Maslak Vergi Dairesi mükellefi olmuştur.

Biz bu özel taksi taşımacılığını yaptığımız taktirde ücret almıyoruz. Yurt dışı firması alıyor, bizim hesaba gönderiyor. Şimdiye kadar hesapta ki paralara artı kdv 18 olmak üzere fatura kesmekteydik, şimdi ise e arşiv faturaya geçmemizi zorunlu kıldı bu özel yabancı firma.
E- arşive geçtikten sonra da bizim E-arşiv sistemimizi kullanarak müşterilere bizim adımıza fatura kesiyor.

Burada bizim sizden danışmak istediğimiz ise; faturaları sıfır kdv ile kesiyor bize ait olan faturayı. Bizim bu faturaları yurt içinde taşımacılık yaptığımız için yüzde 18 kdv’li kesmemiz gerekmez mi? ( Müşterilerimiz çoğunlukla yabancı olmakla beraber Türk vatandaşı da mevcuttur.)

Yabancı firma bize hizmet bedeli kesmekte(komisyon); ama bunu da yabancı merkezli fatura ile bize düzenlemektedir. Mükellef olduğu halde Maslak Vergi Dairesi yine de yabancı fatura kesilmeye devam ediyor.


Türkiye de verilen ve Türkiye de yararlanılan hizmetler de KDV istisnası uygulanmaz.
% 18 KDV alınacak.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yabancı firma tarafından bize ödenen fuar katılım payı için düzenlenecek faturada KDV olacak mı?

 

Yabancılara Özel Fatura Düzenlenmesi de İhracat Kapsamındaki E-Fatura Olarak mı Düzenlenmelidir?

 

Merkezi Yurt Dışında Bulunan Firma İle Türkiye Şubesi Tarafından Düzenlenen Faturalar İçin Yapılacak Hakediş ve Avans Ödemelerinden Vergi Kesintisi Yapılır mı?

 

 

Önceki İçerikGV dilimi nedeniyle asgari ücretin altında yapılan ücret ödemelerin farkını personele verecek miyiz?
Sonraki İçerikİşyeri kirası bir yıl peşin ödenirse muhasebe kaydı nasıl yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz