Ana Sayfa Muhasebe Yabancı film ithalin yapan Türk şirketinin ayıracağı amortisman oranı nedir?

    Yabancı film ithalin yapan Türk şirketinin ayıracağı amortisman oranı nedir?

    215
    0

    Sinema işi yapan mükellefimiz Almanya’ dan film ithal etmiştir. İthal olduğu için biz kayıtları 159 da tuttuk. Bu filmin metrajları vs. mükellefe geldi 159’lu hesaptan nereye atmalıyım?

    256 hesap kullanılır. Bu hesaptan amortisman ayrılır.

    Aktife alınan sinema filmi vergi usul kanunu’nun 313. maddesine göre de amortismana tabidir.

    02.03.2011 tarihli 406 sayılı Vergi Usul Kanunu Tebliği’ne göre tebliğin yayın tarihinden itibaren aktifleştirilen filmler için uygulanmak üzere sinema filmlerinin amortisman oranı ilk yıl için %85, ikinci yıl için ise %15’tir.


    Yapımcı firmalardan tüm hakları satın alınan dizi filmleri için ayrılacak amortisman oranları için örnek ÖZELGE İÇİN TIKLAYINIZ…


    Kaynak: GİB, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTeknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesinde olan şirketin faturasında KDV istisnası nasıl olacak?
    Sonraki İçerik7440 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan SGK borçları kurumlar vergisi matrahından indirim konusu yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz