Ana Sayfa Şirketler Weinstein Şirketinin İflastan Kurtulmasının En İyi Yolu?

Weinstein Şirketinin İflastan Kurtulmasının En İyi Yolu?

1061
0

Weinstein şirketi geçtiğimiz hafta ortaya çıkan sansasyonel iddialardan dolayı iflas başvurunda bulunacağını yalanladı.

Film ve Tv dizisi yapım şirketi Weinstein’ın yönetim kurulu eş başkanı Harvey Weinstein’ın Hollywood’da 30’dan fazla kadını taciz ettiği iddiası nedeniyle şirket zor günler geçiriyor.

İFLAS SÖYLENTİLERİ YALANLANIYOR

Her ne kadar şirketin eş başkanlığını yürüten Bob Weinstein yeniden yapılanma ya da varlık satışı iddialarını yalanlayıp şirket hissedarlarının ve bankaların şirkete desteğinin eskisi gibi olduğunu iddia etse de söylentiler şirketin iflas kararı için yöntemler araştırdığı yönünde ilerliyor.

Şirkette 1 milyon dolardan az hisseye sahip olan Goldman Sachs, şirketin geleceği için seçenekleri araştırıyor.

4 ÜYE GÖREVDEN ÇEKİLDİ

Şirkete kredi veren kurumlardan birinin kredisini geri çektiği öğrenilirken 9 yönetim kurulu üyesi bulunan şirketin 4 üyesi işi bıraktığını açıkladı.

ŞİRKETE DAVA AÇILACAK

Forbes dergisinin konuyla ilgili bilgi aldığı birkaç avukat cinsel taciz mağdurlarının birçoğunun şirkete dava açmasını beklediğini belirtti. Bu konu hakkında ilerleyen zamanlarda şirket hakkında iddiaların çoğalacağı da düşünülüyor.

KREDİ TEMİNİ ZORLAŞTI

Şirketin aleyhine açılacak davalar ile daha da zor günler geçireceği düşünülüyor. Şirketin şuan sahip olduğu nakit miktarı tam olarak bilinmezken, şirketin bundan sonraki süreçte de bankalardan kredi temin etmesi zor görülüyor.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE Mİ GİDELECEK?

Şirketin bu skandaldan kurtulmak için isim değişikliğine gideceği iddiası olsa bile bunun bile şirketi kurtarmaya yetmeyeceği belirtiliyor.

Uzun zamandır medya analisti ve Vogel Capital Management’ın kurucusu Hal Vogel Forbes’e “Hollywood’da sermayeye erişim çok önemli” derken bundan sonraki süreçte nakit erişiminde daha çok sıkıntı yaşanacağını belirtti.

YENİDEN YAPILANMA SÜRECİ Mİ BAŞLATILACAK?

İddialara göre şirkette yeniden yapılanma süreci olabilir. Buna göre, Bob Weinstein ve David Glasser şirketin başına geçerek şirketin mal varlığını koruyacak.

ŞİRKETİN MAL VARLIKLARI MI SATILACAK?

Bir diğer iddiaya göre ise, şirket mal varlıklarını satışa çıkararak sorundan kurtulmaya çalışacak.

EN İYİ YOL MAL VARLIKLARINI SATMAK

Ancak uzmanlar, şirketin iflasının milyar dolarlara mal olacağı konusunda hemfikir olmuş durumdalar. Şirketin sahip olduğu mal varlıkları üzerinden para kazanması şimdilik en iyi yol olarak görülebilir.

Kaynak: Forbes

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikResmi Ve Dini Bayramlardaki Ücret Uygulaması Nasıldır?
Sonraki İçerikKapanan İşletmelerin Yazarkasalarıyla İlgili Yapacakları İşlemler Nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz