Ana Sayfa Ülkeler Vizesiz Hangi Ülkelerde Tatil Yapabilirsiniz?

Vizesiz Hangi Ülkelerde Tatil Yapabilirsiniz?

1537
0

Özelikle yaz aylarında tatil planları yapılırken nereye, ne kadara gidileceği hesaplanırken merak edilen başka bir konu ise vize. Hem zaman hem maliyet olarak tatile gitmeyi planlayanları düşündüren vize nedeniyle pek çok insan vizesiz ülkelere tatile gitmeyi tercih ediyor.

Türkiye’den yurt dışına gitmeyi planlayanlar için vizesiz gidilen ülkeler elbette ki tercih sebebi. Özellikle coğrafi olarak yakınlığı düşünüldüğünde Avrupa’da vizesiz gidilen ülkeler en büyük ilgi kaynağı oluyor. Şu anda birçok Balkan ve doğu Avrupa ülkeleri olmak üzere Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edebilirsiniz. Bazı ülkelerin vize sıkıntıları olmamasına rağmen oralara ulaşmak için geçmeniz gereken ülkeler için ise vize almanız gerekiyor.

Vizesiz gidilen ülkelere kısaca değinecek olursak;
1- ANDORRA: Özellikle kış sezonunda yoğun turist akınına uğrayan ve coğrafi konum olarak Fransa ile İspanya arasında, sınırda yer alan ve Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biri olan Andorra günübirlik gezilebilecek kadar küçük bir ülke. Nisan ayına kadar karla kaplı kalabilen bu ülke özellikle doğa turizmi meraklılarına hitap ediyor. Ülkemizden Andorra’ya direkt gidilemediğinden Ülkeye direkt Schengen Vizesi gerekiyor.
2- AZERBAYCAN CUMHURİYETİ: Coğrafi konum olarak Azerbaycan Cumhuriyeti Hazar Denizi’ne kıyısı olan tarihi, kültüre ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken bir ülkedir. Ülkede yeryüzünde var olan 11 farklı iklim türünün 9’u yaşanmaktadır. Ülkede turlar ile isterseniz doğa turizmi için giderek milli parkları ziyaret edebilir, doğa yürüyüşlerine katılabilir, tırmanışlar yapabilirsiniz. Deniz ve yaz sezonu başlangıcı ise Mayıs ayıdır. Ülkede UNESCO tarafından Dünya Mirasları listesine dahil edilmiş yapılar yer almaktadır. Son yıllarda ise din, kaplıca ve sağlık turizmi alanlarında da popüler ülkelerden biri olarak bilinmekte.

3- ARNAVUTLUK:
Türkiye ile tarihten gelen kültürel bağımız olan Arnavutluk, Balkan ülkeleri arasında yer alan ve İyon Denizi kıyısında yer alıyor. Yaz ve deniz turizmi için Arnavutluk’u tercih edenler Shengjin, Durres ve Vlore gibi deniz kıyısında yer alan şehirleri tercih ederler. Ayrıca Velipoje’nin kumlarının şifalı olduğu iddia edilmektedir. Arnavutluk’un şehirlerinde tarihi dönemlere ait yapılar görebilirsiniz.

4- BELARUS: Deniz kıyısı olmayan ve Beyaz Rusya (Belarus) eski SSCB Cumhuriyetlerinden biri. Görmek isteyenler için kırsalı, ormanları, ahşap evleriyle özellikle doğa turizmi veya isterseniz Slav müzik festivaline katılabilir, farklı bir müzik zevkini yaşayabilirsiniz. Suç oranı oldukça düşük olan bu ülkede Polonya sınırına yakın olan şehirlerinden Brest’te tarihi yaya sokaklarını, renk renk ahşap evleri görebilirsiniz. Fiyatları cazip olan bu ülkede Slav Müzik Festivali ise Vitebsk’te gerçekleştiriliyor.

5- BOSNA HERSEK: Türkiye ile kültürel bağları çok güçlü olan bu ülke, giden turistleri hayli etkileyen Srebnrenitsa Katliamı’nın izleri halen oldukça canlıdır. Osmanlı’nın uzun süre hakim olduğu bu ülkeden Osmanlı mimarisi cami ve köprüleri görebilirsiniz. Kültür turizmi açısında da Sarajevo (Saraybosna) Film festivali ve Jazz Festivali katılabileceğiniz etkinlikler arasında. Kasım ve Mart aylarında kış turizmine uygun iklimi olan bu ülkede Bjelasnica, İgman ve Jahorina dağları kayak için uygun alanlar arasında yer almaktadır.

6- ERMENİSTAN: 1991 yılında SSCB’den ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Ermenistan’nın başkenti ve en canlı şehri Erivan’dır. Kış aylarında oldukça soğuk olmasından dolayı yaz aylarında daha tercih edilebilecek ülkelerden birisi olan Ermenistan, konaklama için ödenen fiyatlar açısından İstanbul’a yakın, yemek-içmek ise İstanbul’dan daha ucuz bir ülke.

7- KARADAĞ: Karadağ’a gitmek için en ideal dönem ilkbahar sonundan, sonbahar başına kadar olan dönem. Et ağırlıklı yeme alışkanlığı bulunan bu ülkede Türk yemek kültürü ile benzerlikler bulunuyor. Şarapları lezzetli olan bu ülkede ayrıca İtalyan mutfağından da lezzetleri deneyebilirsiniz.

8- GÜRCİSTAN: Coğrafik olarak Gürcistan, Kafkafya’da Karadeniz kıyısında yer almaktadır. Ziyaret edilebilecek yerler botanik bahçeler, plajlar, kayak merkezleri olarak sayılabilir. Batum’da bahar aylarından itibaren yüzülebilir, ayrıca kış döneminde ise Gudauri kayak merkezinde karın tadını çıkarabilirsiniz.

9- KKTC: Kıbrıs Akdeniz’in en büyük üçüncü büyük adası. Yavru Vatan olarak anılan KKTC’nin en büyük gelir kaynağı turizmden sağlanıyor. Ülkede kış dönemi yağışlı geçmektedir. Bahar aylarında tatil için KKTC’yi tercih ederseniz, sokaklarında kır çiçeklerinin, portakal, limon ve greyfurt çiçeklerinin kokularını alabilirsiniz. KKTC’de Venedik Sütunu, Girne Kapısı, Selimiye Cami, Yeşil Hat, Girne Eski Liman, Girne Kalesi, Bellapais Manastırı, St. Hilarion Kalesi, Gazimağusa şehri ve tarihi Gazimağusa Limanı, St. Barnabas Manastırı, Kertikli Hamamı, Namık Kemal Müzesi, Othello Kalesi, Lala Mustafa Paşa Camii gibi önemli turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

10- KOSOVA:  Kosova’ya havayolu vasıtasıyla Priştine, Mitroviçe veya Prizren havaalanı üzerinden gidebilirsiniz. Ülkede nüfusun çoğunluğunu Müslümanlar oluşturmaktadır. Ülkeye gitmek için en ideal zaman İlkbahar-Yaz dönemidir. Mutfak kültüründe de Türkiye’nin etkilerini taşıyan ülke, ayrıca Sırp, Arnavut ve Yunan mutfağından esintiler de yer alıyor. UNESCO Dünya Mirası Koruma Listesinde yer alan Sırp Ortodoks Kilisesi, Kosova topraklarında bulunmaktadır.

11- MAKEDONYA: Makedonya, 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti’nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etti. Tatil için özellikle bahar ve yaz aylarında tercih edebileceğiniz Makedonya’ya İstanbul ve Ankara’dan aktarmasız uçuşlarla gidebilirsiniz. Yine otobüsle de ülkeye gitme şansınız vardır. Makedonya tatilinizde Üsküp Kalesi, Struga, Pelister Milli Parkı, Kalkandelen Alaca Cami, Aziz Kliment ve Panteleimon Kilisesi, Ohri Gölü, Samoil Kalesi ve Resneli Niyazi Bey Sarayını ziyaret edebilirsiniz.

12- MOLDOVA: 1991 yılında SSCB’nin dağılmasının ardından bağımsızlığını ilan eden ülkelerden biri olan Moldova, Doğu Avrupa’da Romanya ve Ukrayna’nın arasında yer almaktadır. Avrupa’nın fakir ülkelerinden biri olan bu ülkede insanlar buna rağmen dost canlısı ve misafirperverdir.

13- SIRBİSTAN: 420 yıl Osmanlı egemenliğinde bulunan Sırbistan Balkan ülkelerinden biri. Uçak veya otobüsle Türkiye’den Sırbistan’a ulaşım oldukça kolaydır. Orta Çağdan kalma yapılar, katedraller, gotik mimariye uygun örnekler, Osmanlı döneminden kalma cami, hamam gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Belgrad’ta Kalemegdan Kalesi, Aziz Sava Katedrali, Nikola Tesla Müzesi, Sırbistan Ulusal Müzesi, Cumhuriyet Meydanı, Taş Meydan görülmesi gereken yerler arasındadır.

14- UKRAYNA: Tamamı Avrupa’da yer alan ve Doğu Avrupa’da yer alan Ukrayna’da ziyaret etmek için en iyi dönem Haziran-Eylül dönemidir. Kışın Karpat Dağları’nı ziyaret edebilirsiniz. Zengin bir sosyal yaşamın olduğu ülkenin başkenti Kiev’de yıl içerisinde pek çok sanat festivalleri gerçekle, Avrupa’nın önemli kültür merkezleri arasında yer almaktadır. Kiev’de yıl içerisinde pek çok sanat festivali gerçekleştirilmektedir. Yaz turizmi için ise Yalta yer almaktadır. Karadeniz kıyısında yer alan şehirde Lenin Embankment, Çehov’un evi, Alexander Nevky Katedrali gezilecek yerler arasında yer almaktadır.


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikEv Hizmetlerinde Çalışanların Sigortalılığına ilişkin yasal düzenleme
Sonraki İçerikBirinci Sınıf Tüccar ne demek?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz