Ana Sayfa Çalışma Hayatı Virüs nedeniyle işe gelemeyen stajyer öğrencilere maaş ödemesi yapmalıyı mıyız?

Virüs nedeniyle işe gelemeyen stajyer öğrencilere maaş ödemesi yapmalıyı mıyız?

672
0

Firmamızda iki stajyer öğrenci bulunmaktadır. Hafta içi üç gün işe gelip iki gün okula gitmekteydiler. Covid-19’dan dolayı 16 Mart tarihinden beri işe gelmiyorlar. Gelmedikleri bu günler için onlara ücret ödemek zorunda mıyız?

Fiili çalışma olmayan günler için ücret ödemesi yapmak zorunda değilsiniz.

Kısa çalışma ödeneğine hiç başvuru yapmadığımız halde ücretsiz izin desteğine başvurmamızda sakınca var mıdır? Genelge ile kapatılan berber işletmemizde çalışanımızın bordrosunda yıllık izinli belirterekten 30 gün prim ödemesini nisan ayında yaptık. Personellerimizin yıllık izin hakkı kalmadı. Bu durumda gelecek yıllık izin hakkını da gösterebilir miyiz?

Hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

İş kanununa göre işçilerin hak edeceği senelik izin süreleri işçilerin aynı işverene ait bir veya birkaç işyerinde sahip oldukları kıdem sürelerine göre belirlenmektedir. İşe giriş tarihi itibariyle deneme süresi dâhil bir (1) yılı dolduran işçiler yıllık izin kullanmaya hak kazanırlar. Yıllık ücretli izin defterine kaydedilmelidir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Ücretsiz izinde olan personellerimiz istifa edebilir mi?

Part-time çalışan personeller ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

Ücretsiz izin ve nakdi ücretsize çıkartılan personelin eksin gün bildirim kodu ne olmalıdır?

 

Önceki İçerikSalgın nedeniyle kapalı olan başta Habur ve Gürbulak olmak üzere İran ve Irak’a açılan gümrük kapıları uluslararası yük taşımacılığına yeniden açıldı
Sonraki İçerikHizmet fiyatları Mayıs ayında %0,73 oranında arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz