Ana Sayfa Duyurular Verilen kredilerin yıllık artış hızı, hanehalkı için Temmuz 2020’da %46,9 iken Ağustos...

Verilen kredilerin yıllık artış hızı, hanehalkı için Temmuz 2020’da %46,9 iken Ağustos 2020’da %50 olarak gerçekleşti

102
0

Ağustos Ayı Parasal Gelişmeleri

Geniş para arzı M3, Temmuz 2020 döneminde yıllık %45,3 büyümenin ardından Ağustos 2020 döneminde yıllık %40,9 büyümüştür. En dar para tanımı olan M1’in yıllık büyüme oranı ise bir önceki ay %98,9 olarak gerçekleşirken Ağustos ayında %88,2’ye düşmüştür. Parasal sektör tarafından verilen kredilerin yıllık artış hızı, hanehalkı için Temmuz 2020’da %46,9 iken Ağustos 2020’da %50 olarak gerçekleşmiştir. Finansal olmayan kuruluşlara verilen krediler ise Temmuz 2020’da bir önceki yıla göre %33 artarken, Ağustos 2020 döneminde bir önceki yıla göre %35,2 artmıştır.

Geniş para arzı bileşenlerinin para arzındaki yıllık büyümeye katkısı incelendiğinde; vadeli mevduatların para arzına en büyük katkıyı sağlayan kalem olduğu, bunu vadesiz mevduatların izlediği görülmektedir. Ağustos 2020’da geniş para arzı M3’de gözlenen yıllık %40,9 oranındaki büyümede %24,5 ile vadeli mevduatlardaki artış etkili olmuş, bunu %12,4 ile vadesiz mevduatlar izlemiş ve diğer kalemlerin katkısı sınırlı düzeyde kalmıştır.


Kaynak: TCMB Verileri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirket birleşmelerinde devir alınacak şirketin sermayesinin ödenmiş olması zorunlu mudur? 
Sonraki İçerikSGK teşviklerini hangi hesapta takip etmeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz