Ana Sayfa Mevzuat Veri sorumlusu, irtibat kişisinin düzenlediği bildirimleri kontrol edebilir mi?

Veri sorumlusu, irtibat kişisinin düzenlediği bildirimleri kontrol edebilir mi?

536
0

Sicile kayıt yükümlülüğünden istisna olan veri sorumluları yine de kayıt olabilirler mi?

Sicile kayıt yükümlülüğünden istisna olan veri sorumluları, istemeleri halinde VERBİS’e kayıt olabilirler.

Veri sorumlusu, irtibat kişisinin düzenlediği bildirimleri kontrol edebilir mi?

Veri sorumlusu, irtibat kişisi tarafından girilen tüm bilgileri dilediği zaman kontrol edebilir. Bunun için önce VERBİS ana sayfadan “Veri Sorumlusu Yönetici Girişi” butonu aracılığıyla “Kullanıcı Adı” ve “Parola” bilgisini girer, “Bildirim” sekmesinde sağ üst tarafta yer alan “İşlem Geçmişi” butonuna tıklar. İrtibat kişisi tarafından girilmiş olan tüm bilgileri tarih / saat / dakika ayrıntısı ile görüntüleyebilir.

Kurulun istisnaya ilişkin kararları yurtdışında yerleşik veri sorumluları için de geçerli midir?

Kurulun 2018/88 sayılı kararı gereği yurtdışında yerleşik tüm gerçek veya tüzel kişi veri sorumluları için Sicile kayıt yükümlülüğü başlama tarihi 01.10.2018 olarak belirlenmiştir. Buna göre, yurtdışında yerleşik veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğü ve başlama tarihi tespitinde yıllık çalışan sayısı, mali bilanço toplamı veya ana faaliyet konusunun özel nitelikli kişisel veri olup olmadığı bilgisi dikkate alınmamaktadır.


Kaynak: KVKK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSağlık Sektörüne İşçi Alınacak..
Sonraki İçerikTurizm ve Sportif Amaçlı Dalışlarda Su Altının Korunmasına ilişkin Usul ve Esasları Açıklayan Tebliğ Yayınlandı..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz