Ana Sayfa Vergi Vergisiz Akaryakıt Miktarı 900 Litreye Çıkarılıyor!

    Vergisiz Akaryakıt Miktarı 900 Litreye Çıkarılıyor!

    1353
    0

    Sınır kapılarında 550 litrelik vergisiz akaryakıtı 900 litreye çıkarıyor.

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi, Türkiye’den yurtdışına ihraç malları taşıyan tırların yurtdışına çıkarken ÖTV’siz olarak aldıkları mazota ilişkin, yurt dışına çıkışlarda 550 litrelik vergisiz akaryakıtı 900 litreye çıkaracaklarını açıkladı. Maliye Bakanı ile bu hafta bu konu ile ilgili görüşüp karar vereceklerini ve birçok sınır kapısında uygulanacağını ifade etti.

    Bakan, ihracatta gümrük  vergilerinin ihraç edilen malların değerinin %2’sini, uluslararası taşımacılığın ise ihraç malları değerinin %4,45’ini bulduğu bilgisini paylaştı.

    İhracatta lojistik hizmetlerinin önemini vurgulayan Bakan, rekabet avantajının yolu tedarik süreci ve lojistik hizmetlerinin iyi yöneltilmesine bağlı olduğunu; bu nedenle lojistik sektörünün yardımcı sektör olmaktan çıkıp ayrı bir sektör olduğu ifade etti.

    İhracat beyannamesi ile transit beyannamesi birleştirilmesini planlanıyor. Böylece ayrı beyanname vermeden ihracatta hızlı ve formaliteden uzak şekilde ihracatın önünü açılması yönünde çalışmalar yapılacak.

    Şimdiki uygulamaya göre iki sınır kapısında 550 litrelik vergisiz akaryakıt Maliye Bakanlığı ile yapılacak toplantılar sonrası diğer sınır kapılarında da uygulanmak üzere 900 litreye çıkarılacak.


    Kaynak: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı  (Basın Toplantısı)

    Tarih: 18 Mart 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikMotorlu Taşıt Vergisi Tecil Edilebilir mi?
    Sonraki İçerikMobil İletişim Fuarında Rekor!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz