Ana Sayfa Vergi Vergilerini süresinde ödemeyen bir firma %15’lik matrah artışından faydalanabilir mi?

    Vergilerini süresinde ödemeyen bir firma %15’lik matrah artışından faydalanabilir mi?

    MAtrah artışında kanuni süresinde verilen ve ödenen vergilere uygulanacak oran

    298
    0

    Bir firmamız 2020 yılı için matrah artırımı talebinde bulunacağız. % 15 orandan faydalanmak için beyannamelerin süresi içerisinde verilip, vergilerin süresi içerisinde ödenmesi gerekmektedir deniliyor. Bütün beyanlar süresinde verilmiştir. Bir dönem KDV ye düzeltme beyanı verilmiş ve çıkan vergi gene süresinde ödenmiştir. Bir tanede kurumlar vergisi damga pulu unutulduğundan gecikmeli ödenmiştir. Bu firma % 15 yerine % 20 olarak mı hesaplamaya girer?

    Verdiğiniz bilgilere göre % 15 oranından yararlanılmaz. Beyannamedeki DV nin de süresinde ödenmesi gerekir KDV beyanının önemi yok. Sadece yıllık beyanname için kural vardır.

    BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI

    KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN

    Kanun No. 7326                                              Kabul Tarihi: 3/6/2021

    MADDE 5 –

    ç) Bu fıkra hükmüne göre artırılan matrahlar, %20 oranında vergilendirilir ve üzerinden ayrıca herhangi bir vergi alınmaz. Ancak, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, artırımda bulunmak istedikleri yıla ait yıllık beyannamelerini kanuni sürelerinde vermiş, bu vergi türlerinden tahakkuk eden vergilerini süresinde ödemiş ve bu vergi türleri için bu Kanunun 2 nci ve 3 üncü madde hükümlerinden yararlanmamış olmaları şartıyla bu fıkra hükmüne göre artırılan matrahları %15 oranında vergilendirilir. İstisna, indirim ve mahsuplar nedeniyle bu beyannameler üzerinden ödenmesi gereken verginin bulunmaması hâlinde de bu hüküm uygulanır.

    Önceki İçerikHaziran 2021 dönemi itibarıyla gayrinakdi kredilerin büyüklüğü 1.191 milyar TL olarak gerçekleşti
    Sonraki İçerikDoğal taş sektörü ihracatı 2021 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre %30 artışla 1 milyar doları aştı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz