Ana Sayfa Güncel Vergi yapılandırması iptal olanlara yeni hak tanındı! 28.02.2019’a kadar ödeme yapılabilir.

Vergi yapılandırması iptal olanlara yeni hak tanındı! 28.02.2019’a kadar ödeme yapılabilir.

1199
0

7143 Yapılandırma Kanun Hükümlerini İhlal Eden Borçlulara ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden 2/11/2016-31/12/2018 Tarihleri Arasında Geçilmesi Nedeniyle Verilen İdari Para Cezalarına İlişkin Kanun Yayımlandı.

7159 sayılı Karayolları Trafik Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile;

– 25/6/2010 tarihli ve 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkında Kanuna eklenen geçici 4 üncü madde kapsamında; araç sınıfları itibarıyla kullanılması yasak olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden 2/11/2016 tarihi (bu tarih dâhil) ile 31/12/2018 tarihleri (bu tarih dâhil) arasında geçilmesi nedeniyle 6001 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin ikinci fıkrası uyarınca hakkında idari para cezası verilen ve cezaya ilişkin idari yaptırım kararı kendilerine tebliğ edilen araç sahiplerinin geçici madde hükümlerinden,

– 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanuna eklenen geçici 2 nci madde kapsamında; Kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde geçici 2 nci maddenin yürürlüğe girdiği 28/12/2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal eden borçlulara, ihlale neden olan tutarları 28/2/2019 tarihine kadar (bu tarih dâhil), ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dâhil) geçen süre için Kanunun 9 uncu maddesinin altıncı fıkrasında belirlenen ve ödemede gecikilen her ay ve kesri için hesaplanması gereken geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri halinde Kanun hükümlerinden yeniden, yararlanma imkânı sağlanmıştır.


Söz konusu Kanun için tıklayınız.

Açıklayıcı bilgi notuna ulaşmak için tıklayınız.


 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu’na Göre, SGK Yapılandırmaları Bozulanlara Yeni Hak Tanındı

 

Usulsüz tebliğ edilen SGK idari para cezaları için 7143 yapılandırmasından yararlanabilir miyiz?

 

7143 sayılı af kanunu ile ortaklardan olan alacağın kayıtlardan çıkartılmasına ilişkin muhasebe kaydını nasıl yapacağız?

 

7143 sayılı kanun öncesi Bağkur borçlarım otomatik silinecek mi?

 

YEVMİYE MADDESİ

 

Ortalama Döviz Kuru Programı

 

 

Önceki İçerikPişmanlıkla verilen beyannameler için sonradan yapılan inceleme ile vergi ziyaı cezası kesilir mi?
Sonraki İçerikTütün ürünleri ÖTV oranı arttırıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz