Ana Sayfa Hukuk Vergi Usul Kanunu Mükerrer 355 maddesi için örnek dava dilekçesi

Vergi Usul Kanunu Mükerrer 355 maddesi için örnek dava dilekçesi

3332
0

Vergi Usul Kanunu Mükerrer 355 maddesi için örnek dava dilekçesi

(Ba-Bs formunun verilmediği gerekçesiyle kesilen ceza)


 

İSTANBUL VERGİ MAHKEMESİ

SAYIN BAŞKANLIĞI’NA

İSTANBUL

 

 

DAVACI                                              : ……………………

ADRESİ                                               : ……………………/İSTANBUL

VERGİ KİMLİK NO                             :

DAVALI                                               : ……………VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ                                                                                                 (TARİHİ                    :
CEZA                        (NUMARASI               :
İHBARNAMESİNİN  (TEBLİĞ TARİHİ        :

 

(NEVİ                               : ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI 
 CEZANIN,
(MİKTARI                         :                   TL  

 VERGİLENDİRME DÖNEMİ                        : 20…..

DAVANIN KONUSU                                       :

 Vergi Dairesi Müdürlüğü 20…  Yılı ..  ayına  ait Ba, Bs formlarının  Vermediğimizden /Süresinden sonra düzeltme yaptığımızdan  nedeniyle, 213 Sayılı VUK’nun Mükerrer 355. Maddeye göre …….TL Özel usulsüzlük cezası kesmiştir.Yasaya ve hukuka aykırı olarak kesilen bu  özel usulsüzlük cezasının kaldırılmasını arz ve talep etmekteyiz.

 

OLAY, İDDALAR VE HUKUKİ DELİLLER :

 1)- Şirketimizin, ……………………… işiyle işgal etmektedir. 213 sayılı VUK’ na göre yayımlanan genel tebliğ hükümlerine göre;   Bir kişi veya kurumdan yapılan katma değer vergisi hariç 5.000 TL  ve üzerindeki mal ve hizmet alımları, “Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Ba)” ile; bir kişi veya kuruma yapılan katma değer vergisi hariç 5.000 TL  ve üzerindeki mal ve hizmet satışları ise “Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Bs)” ile bildirmeleri gerektiği açıklanmıştır. Vergi dairesi, Söz konusu formları Vermediğimizden /Süresinden sonra düzeltme yaptığımızdan  dolayı  213 Sayılı VUK’nun Mükerrer 355. maddesine göre …………TL Özel usulsüzlük cezası kesmiştir.

2)- Anayasanın 38. maddesinde yer alan; “ Ceza ve ceza yerine geçen güvenlik tedbirleri ancak kanunla konulur”  kuralı, yine Anayasanın 73. maddesinde yer alan Vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler kanunla konulur, değiştirilir veya kaldırılır. İlkesi birlikte değerlendirildiğinde aslında Maliye Bakanlığına verilen yetkiye istinaden Bakanlıkça çıkarılan tebliğlerle mükelleflere bir takım ödevler yüklenmesi sonra bu ödevlere uyulmaması halinde yine tebliğe dayanarak ceza uygulanması hukuka aykırıdır.

Mesnetsiz ve Hukuka aykırı olarak kesilen Özel Usulsüzlük cezasının kaldırılması arz ve talebimizdir.

                     

SONUÇ VE İSTEM :  Yukarıda maddi ve hukuki nedenleri açıklanan ve dava konusu olan ve 213 sayılı VUK’nun Mükerrer 355. Maddesine göre adıma kesilen …………… TL Özel Usulsüzlük cezasının kaldırılması  kararının   verilmesini ; 

Yüce Mahkemenizden saygılarımızla arz  ve talep ederiz.      …/…../20..                

          DAVACI

Ek : -Ceza  İhbarnamesi Fotokopisi                                                             

         -İmza Sirküleri

 


Kaynak: İsmmmo – Dilekçe Örnekleri
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikDIŞ TİCARET MUHASEBESİ – e-kitap
Sonraki İçerikSatın aldığım malların faturasını bugün alıp sevkini 3 ay sonra yaptırabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz