Ana Sayfa Muhasebe Vergi numaramızın doğru fakat adres bilgisi yanlış yazılmış faturaları kayıtlarımıza alabilir miyiz?

Vergi numaramızın doğru fakat adres bilgisi yanlış yazılmış faturaları kayıtlarımıza alabilir miyiz?

Vergi numarasının doğru fakat adres bilgisi yanlış yazılmış faturaları kayıtlara alabilir miyiz?

6926
2

Firmamıza kesilen bazı e- faturalarda firmamızın adresi bölümüne eski adres yazılıyor. Bu tarz faturalarda herhangi bir usulsüzlük cezası vs. ile karşılaşır mıyız? Karşılaşırsak bu cezanın mahiyeti ne olur?

Bu işleme ceza kesilmez. Önemli olan Vergi kimlik numarasının doğru olmasıdır.

Anonim şirket mükellefim usd fatura keseceği yerde euro e-arşiv fatura düzenlemiş ancak muhataba göndermemiş. İletip iade düzenlemeden yeni fatura düzenleyip kayıtlara alabilir mi?

Tebliğde bu konuda bir düzenleme yok. Yanlış düzenlenen fatura muhatabına gönderilmez kâğıt ortamında düzenlenip üzerine İPTAL yazılarak saklayınız kayıtlara almayınız yeni fatura düzenleyip, kayıtlara alabilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-belge üzerinden düzenlenen e-Arşiv fatura iptal edilebilir mi?

Tax-free faturalarının e-fatura olarak düzenlemesinde fatura iptali nasıl olacaktır?

E-Fatura iptal portalından temel faturanın iptalinin süresi var mıdır?

Önceki İçerike-Belge Uygulamaları Yol Haritası
Sonraki İçerikGelirleri Düşen Belediyeler İçin Alınması Gereken Acil Önlemler Konusunda Bir Öneri

2 YORUMLAR

    • Vergi Usul Kanunu’nun “Fatura Nizamı” başlıklı 231’nci maddesinin 6 fıkrası gereği faturada vergi mükellefi olan alıcının vergi dairesi ve vergi numarası bulunmalıdır.

      İlgili madde
      “Bu Kanunun 232 nci maddesinin birinci fıkrasına göre fatura düzenlemek zorunda olanlar, müşterinin adı ve soyadı ile bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarasının doğruluğundan sorumludur. (Ancak bu sorumluluk, aynı maddenin 2 nci fıkrasının uygulandığı halleri kapsamaz.) Fatura düzenleyenin istemesi halinde müşteri kimliğini ve vergi dairesi hesap numarasını gösterir belgeyi ibraz etmek zorundadır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz