Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefiyeti olmayanlardan yapılan alımlar için düzenlenen gider pusulalarında tevkifat yapılmalı mıdır?

Vergi mükellefiyeti olmayanlardan yapılan alımlar için düzenlenen gider pusulalarında tevkifat yapılmalı mıdır?

557
0

Konu: Vergi mükellefiyeti bulunmayan şahıslardan yapılan alımlarda gider pusulası düzenlenip düzenlenmeyeceği ile gelir vergisi tevkifatı yapılıp yapılmayacağı hk.

…. Vergi Dairesi Müdürlüğünün … vergi kimlik numaralı mükellefi olarak deniz ve kıyı sularında balıkçılık faaliyetinde bulunduğunuzu belirterek, ticari faaliyette kullanılmak üzere vergi mükellefiyeti bulunmayan şahıslardan satın aldığınız gemi için gider pusulası düzenleyip düzenlemeyeceğiniz ile gider pusulası düzenlemeniz durumunda gelir vergisi tevkifatı yapılıp yapılmayacağı hususlarında…

…vergi mükellefiyeti bulunmayan şahıslardan yapılan alımlarda gider pusulası düzenlenmesi gerekmekte olup, Gelir Vergisi Kanunu’nun 94 üncü maddesinde vergi mükellefiyeti bulunmayan şahıslardan yapılan alımlar için tevkifat yapılacağına dair hüküm bulunmadığından; …’ e ait geminin edinimi karşılığında yaptığınız ödemelerden gelir vergisi tevkifatı yapmanıza gerek bulunmamaktadır.

 


Kaynak: Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Usul Grup Müdürlüğü 10.01.2020 – 27575268-105[234-2018-211]-E.14667 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYargıtay Kararları Çerçevesinde Tahkim Sözleşmesinin/Şartının Geçerliliği (Stj. Av. Serdar Darama)
Sonraki İçerikZorunlu karşılık düzenlemesinde değişiklik yapıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz