Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefiyeti olmayan site yönetimleri Muhtasar prim beyannamesine geçmek zorunda mıdır?

Vergi mükellefiyeti olmayan site yönetimleri Muhtasar prim beyannamesine geçmek zorunda mıdır?

2467
0

Limited şirketlerde 12/2019 dönemi 4a SGK aylık bildirgemizi tek basına eski usulde SGK sisteminden bildirmemiz gerekiyor değil mi?

Aralık/2019 dönemine ait SGK bildirgeleri APHB verilecektir.

Site yönetimi adına SGK şifreleri alınmış ve kapıcının sigortası başlatılmış ve bildirgeleri bu zamana kadar verilmiştir. Kapıcının SGK bildirgesinde gelir vergisi ve damga vergisinden muafiyeti olduğu için muhtasar verilmeyip vergi dairesinde mükellefiyet kaydı yoktur. Muhtasar SGK Birleşimi kapsamında; Vergi Dairesinden mükellefiyet kaydı mı açılmalı yoksa SGK’dan kolay işverenliğe geçildiği takdirde vergi mükellefiyeti açılmasa olur mu?

Vergi kanunlarına göre vergi kesintisi yapma zorunluluğu olmayan ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca sigortalıların sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarını bildirme zorunluluğu olanlar da Vergi dairesine 0003 Gelir Stopaj mükellefiyeti tesis ettirmek zorundadır.

Apartman yönetimi Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini elektronik ortamda gönderebilmek için Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği (Sıra No: 1) ekindeki

“Elektronik Ortamda Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Gönderme Talep Formu”nu (Ek-1) doldurarak yetkili vergi dairesine müracaat ederek, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi göndermek için kullanıcı kodu, parola ve şifre alabilir.

Bu mükellefler BDP programında yer alan 1003A kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin sadece SGK Bildirimleri bölümü doldurabileceği gibi, Internet Vergi Dairesinde Beyanname İşlemleri bölümünde yer alan “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (Vergi Kesintisi Yapmayanlar İçin)” menüsündeki beyannameyi doldurarak da yükümlülüklerini yerine getirebilirler.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖzdemir Asaf vefatının 39. yılında anılıyor
Sonraki İçerikÖzel inşaat sahipleri çalıştırdıkları personeller için muhtasar prim beyannamesi bildiriminde bulunacaklar mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz