Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefiyeti olmayan kişinden gider pusulası ile dönemsel danışmanlık hizmeti miyiz?

Vergi mükellefiyeti olmayan kişinden gider pusulası ile dönemsel danışmanlık hizmeti miyiz?

Vergi mükellefiyeti olmayan kişinden gider pusulası ile dönemsel danışmanlık hizmeti miyiz?

868
0

Bir yatırım projemiz için mesleğinde duayen olan bir kişiden danışmanlık hizmeti alıyoruz. Her ay düzenli olarak gider pusulası düzenleyerek ödeme yapıyoruz. (%20 stopajlı). Bu durum yaklaşık olarak 15-20 ay kadar daha devam edecek. Bu durumu bordroya alma veya serbest meslek mükellefiyet açtırarak devam ettirmeden bu şekilde devam etmemizde sakınca var mıdır?

 

Bahsettiğiniz kişi SM mükellefiyeti tesis ettirmesi veya sizin bordroya almanız gerekir. Gider pusulası ile ödeme olmaz.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİki Mali müşavir adi ortalık şeklinde mükellefiyeti açabilir mi?
Sonraki İçerikVergi mükellefiyeti olan bir kişi fatura kesmeden elde ettiği gelir ile ilgili varlık barışından faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz