Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefiyeti olmayan kişilerden alınan ürünlere ilişkin düzenlenen gider pusulasında stopaj hesaplamalı...

Vergi mükellefiyeti olmayan kişilerden alınan ürünlere ilişkin düzenlenen gider pusulasında stopaj hesaplamalı mıyız?

Vergi mükellefiyeti olmayan kişilerden alınan ürünlere ilişkin düzenlenen gider pusulasında stopaj hesaplamalı mıyız?

523
0

Daha önce kendi işyeri bulunan ancak faaliyetine son vermiş olan bir kişini elinde kalan malları bir şirket almak istiyor. Bunun için gider pusulasında %5 stopaj uygulanacak mı?

Düzenlenecek Gider pusulasında gelir vergisi ve KDV hesaplanmaz.

Öğrenci servis işi ile uğraşıyoruz. Okullar erken kapandığı için ücret iadesi yapıyoruz ve faturaları daha önce kestiğimiz için gider pusulası düzenliyoruz. Fakat gider pusulalarını imzalatmada sıkıntı yaşıyoruz. Gider pusulasının imzasız olması sıkıntı olabilir mi?

Gider pusulası mutlaka imzalanması gerekir. İmzalamayan veliye iade yapmazsınız.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi dairesinden alacaklar hangi hesapta takip edilir?
Sonraki İçerikFirmaların yatırım amaçlı aldığı altınlar için enflasyon düzenlenmesi yapılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz