Ana Sayfa Muhasebe Vergi mükellefiyeti olmayan kişiler yanlarında çalıştırdıkları personellerin muhtasar prim beyannamesini nasıl beyan...

    Vergi mükellefiyeti olmayan kişiler yanlarında çalıştırdıkları personellerin muhtasar prim beyannamesini nasıl beyan edeceklerdir?

    809
    0

    Vergi mükellefi olmayan bir kişinin evinde bekçi olarak çalışan kişinin Muhtasar sgk prim bildirgesini nasıl yapacağız?

    Muh sgk için kullanıcı kodu ve şifre alınıp vergi kısmı boş SGK kısmı doldurularak aylık gönderilmesi gerekmektedir.

    Müteahhit firmanın merkez adresi ve inşaat şantiye Sgk doyası vardır.

    MUHSGK GÖNDERMEK İSTEDİĞİMİZDE SGK Mesajı: EKSİK ADRES BİLGİLERİNİZİ tamamladıktan sonra belgenizi onaylayabilirsiniz (UAVT adresi https://uyg.sgk.gov.tr/isyeriadresguncelleme/Welcome.do) ŞEKLİNDE UYARI VERMEKTEDİR. İnşaat şantiye adresini vergi dairesinden mükellefiyetiz şube olarak mı açmalıyız?

    Ek 8 ile eşleştirme yapmanız gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOrganize Sanayi Bölgelerindeki elektrik tüketimi Temmuz ayında bir önceki aya göre %7 daha fazla gerçekleşti
    Sonraki İçerikÇiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydını yaptıramayan çiftçiler için müracaat süresi 1 Eylül’e kadar uzatıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz